EIRENE-15

Eirene

Traineeship Digital talent Academy – EVG START
in samenwerking met Dokters van de Wereld & stichting Bootvluchteling

Dokters van de Wereld biedt medische zorg aan ongedocumenteerde mensen in Nederland, bijvoorbeeld vluchtelingen en statushouders. Met behulp van ontzettend veel medische vrijwilligers proberen zij de basis zorg in Nederland voor iedereen toegankelijk te maken.

Stichting Bootvluchteling doet dit in Lesbos. Vluchtelingen die aankomen op het eiland worden opgevangen in kampen. Binnen dit kamp zorgt stichting Bootvluchteling, samen met veel andere organisaties voor medische en psychologische hulp. 

Uit een samenwerking tussen deze twee partijen is de behoefte ontstaan naar een community platform; een platform waarop vrijwilligers van beide partijen elkaar kunnen ontmoeten, ondersteunen en naar elkaars verhalen te kunnen luisteren. De organisaties volgen samen trainingen en hopen uitwisseling van vrijwilligers met de app te bevorderen. 

Ik maakte het prototype voor een eigen, hybride app, hiernaast te zien. Dokters van de Wereld koos uiteindelijk voor het bestaande community platform “Mighty Networks” die ik voor hen heb ingericht. 

M.